2024. március 29. - Auguszta

Megint romlott húst találtak

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermék megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon, és a hibák kijavításáig felfüggesztette az üzlet működését.
2017. december 20. szerda 12:41 - HírExtra
 
A Nébih szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint számos, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságot találtak a hatóság szakemberei egy fővárosi piacon működő, húsüzletben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be: az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. A működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak - írták.

A közlemény szerint a hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az üzlet a súlyos hibákat azóta kijavította, így az ismételt hatósági szemlét követően újra kinyithatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását