2020. július 4. - Ulrik

Csökken a külkereskedelmi többletünk

Szeptemberben az export euróban kifejezett értéke 5,6, az importé 6,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A külkereskedelmi termékforgalom aktívuma 937 millió eurót tett ki, 28 millió euróval kevesebbet a tavaly szeptemberinél - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017. december 1. péntek 12:20 - HírExtra
 
Szeptemberben a gépek és szállítóeszközök kivitele mindössze 1,8 százalékkal nőtt, a feldolgozott termékeké és az élelmiszereké viszont 8,6, illetve 7,2 százalékos emelkedést mutatott euróban számolva. Importban hasonlóképpen alacsony a gépek és szállítóeszközök éves növekedési üteme, 1,4 százalékos, a feldolgozott termékek és élelmiszerek behozatala rendre 8,7, illetve 8,8 százalékkal nőtt euróban.

Az energiahordozók importjának euróban kifejezett értéke 35,8 százalékkal haladta meg a tavaly szeptemberit, a gázimport volumene - vélhetően a tározók feltöltése miatt - csaknem 50 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását