2024. március 29. - Auguszta

A szlovénok a bajnokok

Szlovénia válogatottja nyolc ponttal legyőzte Szerbia csapatát a férfi kosárlabda Európa-bajnokság isztambuli döntőjében, vasárnap.
2017. szeptember 18. hétfő 11:48 - HírExtra
 

A várakozásoknak megfelelően a szerbek kezdtek jobban, de a második negyedben fordítottak a támadásban és védekezésben is hatékonyabb szlovénok, akik a nagyszünet előtt már 11 ponttal is vezettek.

A harmadik periódusban megkezdte a felzárkózást Szerbia, de csak a negyedik játékrész közepén tudott ismét előnybe kerülni. A rendkívül szoros hajrában pontosabban dobott a taktikusan kosárlabdázó szlovén csapat, és történetének legjobb eredményét érte el. Eddig a nyolc évvel ezelőtti negyedik helyük volt számukra a csúcs.

Az önálló szerb válogatott a 2009-es ezüstérem után második alkalommal állhatott dobogóra a kontinenstornán.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok csapatkapitánya, a 35 pontos Goran Dragic volt. A másik oldalon Bogdan Bogdanovic 22 pontig jutott.

A magyar válogatott 1999 után szerepelt ismét az Európa-bajnokságon, és amikor legyőzte a cseheket, 48 éves sikertelen sorozatnak vetett véget. A csapat a románokkal szemben is nyert Kolozsváron, így a C csoport negyedik helyezettjeként jutott tovább, az isztambuli nyolcaddöntőben pedig a szerbekkel szemben búcsúzott.

A torna mérkőzéseinek Kolozsvár és Isztambul mellett Helsinki és Tel-Aviv adott otthont.

Eredmények:
döntő:
Szlovénia-Szerbia 93-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18)

korábban:
a 3. helyért:
Spanyolország-Oroszország 93-85 (21-13, 24-15, 21-27, 27-30)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását