2020. augusztus 15. - Mária

Amerika kezében Észak-Korea jövője

Mivel az ENSZ intézkedései hatástalanok Észak-Koreával szemben, az Egyesült Államok kezében a helyzet megoldásának a kulcsa - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
2017. szeptember 5. kedd 15:57 - HírExtra
 
Amerikának ugyanakkor figyelembe kell vennie más nagyhatalmak érdekeit, hiszen Kína és Oroszország is közvetlen szomszédja Észak-Koreának, Dél Korea pedig közvetlenül érintett a válságban - közölte a kutató.

Gondot jelent az is, hogy Trump elnök sokszor nem megfontoltan, hanem inkább impulzívan dönt, vagyis nem biztos, hogy kellő gondossággal fog cselekedni miután már a kontinentális Amerikát elérő, nukleáris töltettel felszerelt rakéták állnak az észak-koreai rezsim rendelkezésére - mondta.

Arról is szólt: napirenden van 750 ezer ember státuszának megváltoztatása, azoké, akik még szüleikkel, gyerekként érkeztek illegálisan az Egyesült Államokba. Azóta ott tanultak, dolgoznak, elmúltak harmincévesek és integrálódtak. Obama elnök védettséget biztosított nekik, ám Trump egyik kampányígérete volt a csoport kiutasítása.

Népszerűségvesztése miatt Trump most igyekszik teljesíteni a kampányígéreteit, hiszen a következő választáson a kongresszus republikánus többségének megőrzése a tét - mondta Frank Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását