2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

Mérsékelten emelkedő indexekkel indult a kereskedés pénteken a vezető európai értéktőzsdéken.
2017. augusztus 25. péntek 09:36 - HírExtra
 
A londoni FTSE-100 index 0,19 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,08 százalékkal, a frankfurti DAX pedig 0,12 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben. Az euróövezeti EuroStoxx50 0,01 százalékkal erősödött.

Csütörtökön vegyesen zártak a vezető európai értéktőzsdék. Az FTSE-100 0,33 százalékkal, a DAX pedig 0,05 százalékkal emelkedett, a CAC-40 viszont 0,04 százalékkal süllyedt. Az EuroStoxx50 0,27 százalékkal nőtt.

Az eurót pénteken 9 óra körül 1,1792 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi piacon a kora reggeli 1,1799 dollárral szemben. Az európai valuta árfolyamát megterhelte, hogy a német importárak a júniusi 2,5 százalék és az elemzők által várt 2,3 százalék helyett júliusban csak 1,9 százalékkal emelkedtek. Az importárszint erősen befolyásolja a fogyasztói árak alakulását, az alacsony infláció késleltetheti az Európai Központi Bank monetáris politikájának szigorítását, ez pedig az euró gyengülése irányában hat.

Az olajpiacon az európai tőzsdenyitásig a globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára 38 centtel 52,42 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta jegyzése pedig 33 centtel 47,76 dollárra emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását