2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kevés a nővér, mesterképzés indul

Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára - ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
2017. július 12. szerda 14:07 - HírExtra
 
A másfél éves képzés nyomán az ápolók olyan, egyébként orvosok által végzett feladatokat is elláthatnak, elsősorban krónikus betegségek kezelésekor, amelyek sürgős szakorvosi beavatkozást nem igényelnek - közölte a népegészségügyi és egészségügyi rendszer hatékonyságának növelése érdekében kiterjesztett hatáskörű szakdolgozói ellátási modell fejlesztésének koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Egyelőre húsz ápolóval indul a képzés, ám a jelentkezők száma megközelíti a kétszázat. Jövőre a fővárosban is kezdődnek keresztféléves kurzusok. A kiemelt szakápolók elsősorban olyan népbetegségek kezelésénél működhetnek majd közre, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a véralvadási zavarok - mondta a biztos.

Az ágazati bértábla ma is lehetőséget nyújt a differenciálásra, ám 2019-ig, az első kurzus befejezéséig külön premizálási rendszer is kidolgozható a kiemelt szakápolók számára - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását