2018. május 24. - Eszter, Eliza

Ukrajna bespájzol

Ukrajna 3,2 százalékkal, azaz 332 millió köbméterrel növelte tározóiban a felhalmozott gázkészletét június 10-17. között - hozta nyilvánosságra hétfőn az Ukrtranszhaz állami gázszállító vállalat.
2017. június 19. hétfő 13:10 - HírExtra
 

Az adatok szerint így több mint 10,85 milliárd köbméterre növelte a gázmennyiséget tározóiban. Az említett időszakban napi átlagban mintegy 52 millió köbméter gázt szivattyúztak be a tározókba.

Ukrán sajtójelentések szerint Ukrajna a 2016-2017-es fűtési szezont 14,7 milliárd köbméter földgáztartalékkal kezdte, és 8,4 milliárd köbméterrel zárta. Az Ukrtranszhaz március 13-án jelentette be, hogy leállította a gázkivételt a tározókból.

Az orosz földgáz java része ukrajnai vezetékeken keresztül áramlik az Európai Unió országaiba. Az állami ukrán gázszállító vállalat június 8-án közölte, hogy az utóbbi öt évben rekordnak számító mennyiségű földgázt, 38,26 milliárd köbmétert szállított az év első öt hónapjában az orosz Gazprom gázvállalat ukrajnai gázvezetékeken keresztül EU-tagországokba, ami 22 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakában szállított gáz mennyiségét, és 64 százalékkal a 2015 első öt hónapjáét.

Kijev változatlanul arról biztosítja az uniós országokat, hogy a tározóiban felhalmozott földgázmennyiség révén folyamatosan képes szavatolni a gázszállításokat Oroszországból az Európai Unióba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását