2024. március 29. - Auguszta

Nem talált gondot a fidesz pártalapítványban a fideszes ÁSZ

Befejezte két pártalapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány 2014-2015. évi gazdálkodásának ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
2017. június 13. kedd 11:26 - HírExtra
 

A közlemény szerint a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány 2014-ben 570 millió 671 ezer, 2015-ben pedig 529 millió 700 ezer forintnyi költségvetési támogatásban részesült.

Hozzátették, hogy a pártalapítvány törvényesen gazdálkodott, a gazdálkodására vonatkozó belső szabályozás a jogszabályi előírásoknak megfelelt.

A pártalapítvány könyvvezetése és gazdálkodása során a jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat betartotta, a 2014. és a 2015. évre vonatkozóan a költségvetési terveket elkészítette, így a kiszámítható, tervezhető gazdálkodás feltételeit biztosította.

Az ÁSZ a jelentésében javaslatokat nem fogalmazott meg, a szabályszerű feladatellátás elősegítésének biztosítása érdekében figyelemfelhívó levéllel fordult a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány elnökéhez - írták.

A Barankovics István Alapítvány értékelésében azt írták, a szervezet a törvényi előírásoknak megfelelően 2014-ben 61 millió 618 ezer, míg 2015-ben 53 millió 800 ezer forintnyi költségvetési támogatásban részesült.

A pártalapítvány gazdálkodása szervezeti kereteinek kialakítása és a gazdálkodására vonatkozó belső szabályozás a jogszabályi előírásoknak megfelelt; az alapcélja ellátásához kapcsolódó gazdálkodási tevékenysége szabályszerű volt.

Számviteli beszámolóját az üzleti év utolsó napjára elkészítette, azonban a 2015. évi közzétett számviteli beszámoló eredménykimutatása - a megelőző év vonatkozásában feltárt jelentős összegű hibát okozó gazdasági esemény téves könyvelése következtében - nem helyesen tartalmazta a mérleg szerinti eredményt.

Az ÁSZ a jelentésében három javaslatot fogalmazott meg, továbbá a szabályszerű feladatellátás elősegítésének biztosítása érdekében figyelemfelhívó levéllel fordult a Barankovics István Alapítvány elnökéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását