2024. március 29. - Auguszta

Betiltják a laptopokat a repülőgépeken?

Az Egyesült Államok várhatóan megtiltja a laptopok felvitelét a bel-és külföldi légijáratok fedélzetére - erről John Kelly belbiztonsági miniszter nyilatkozott a Fox televíziónak adott interjújában.
2017. május 29. hétfő 07:19 - HírExtra


A miniszter szerint a kormányzat azt tervezi: a repülés biztonsága érdekében "megemeli a korlátokat", és a többi között nagyon megszigorítja, hogy mi vihető fel a fedélzetre kézipoggyászként.
"A terroristák annak a megszállottjai, hogy repülés közben robbantsanak fel egy gépet, kivált, ha az amerikai járat és tele van amerikai utasokkal" - fogalmazott Kelly, hozzátéve, hogy "valós, és nagyon kifinomult módszerek miatti fenyegetettségről" van szó.

A laptopok betiltásáról szólva elmondta: a kézipoggyászok átvilágításánál jól látható, hogy mi van a csomagban, tehát látható a laptop is, ám az már nem azonosítható, hogy a számítógépben elhelyeztek-e valamit. Kelly hangsúlyozta, hogy a laptopok betiltása csak egyike a várható megszigorított intézkedéseknek, s bevezetésük időpontjáról még nem született döntés.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) egyébként egyes amerikai repülőtereken már megkezdte az új ellenőrzési módszerek kipróbálását, márciusban pedig már tíz repülőtérről - köztük az Egyesült Arab Emírségek, Katar és Törökország reptereiről - érkező járatokon betiltotta a nagyobb elektronikus szerkezetek fedélzeti szállítását.

Nyilvánosságra került hírszerzési jelentések szerint ugyanis az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számítógépekbe épített robbanószerkezetekkel kísérelhet meg merényleteket, elsősorban amerikai repülőjáratokon. Ezt - mint Donald Trump amerikai elnök a washingtoni tárgyalásaikon elmondta az orosz külügyminiszternek, Szergej Lavrovnak - az Iszlám Állam szervezetébe beépült izraeli hírszerzés derítette volna fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását