2024. április 25. - Márk

Erdogan megint debilséget hadovált agresszíven

Az izraeli külügyminisztérium közleményben utasította vissza Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a palesztinokkal szembeni bánásmóddal kapcsolatban hétfőn elhangzott vádjait - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet kedden.
2017. május 9. kedd 16:33 - HírExtra
"Ne prédikáljon erkölcsről a térség egyetlen demokratikus országának az, aki rendszeresen megsérti országában az emberi jogokat" - áll a külügyminisztériumban megfogalmazott válaszban.

"Izrael teljes vallásszabadságot biztosít a zsidóknak, a muzulmánoknak és a keresztényeknek, és ezt teszi a továbbiakban is az alaptalan rágalmak ellenére" - teszi hozzá a török elnök vádjait elutasító jeruzsálemi közlemény.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök és külügyminiszter utasítására Juvál Rotem, a külügyminisztérium igazgatója kedd reggel telefonon is tiltakozott Kemal Ökem Izraelben akkreditált török nagykövetnél a török elnök szavai miatt, hogy ezzel diplomáciai csatornán is átadja a korábban nyilvánosság elé tárt üzenetet.

Tömeges megmozdulásra szólított

A diplomáciai iratokban ritkán használt kemény hangvételű mondatok azután születtek, hogy hétfőn egy Jeruzsálemmel kapcsolatos isztambuli rendezvényen a török elnök az apartheidhez hasonlította Izraelnek a palesztinokkal szemben alkalmazott politikáját, és felszólította a muzulmánokat, hogy tömegesen látogassák meg a jeruzsálemi al-Aksza mecsetet.



Erdogan embertelenséggel és kegyetlenséggel vádolta Izraelt, a "palesztinok mészárlásával", és azt is kijelentette, hogy "Jeruzsálem megszállásának minden egyes napja sértés számunkra".
A török államfő az izraeli parlament, a kneszet egyik törvénytervezetét is bírálta, a
mely korlátozni kívánja Izraelben az imára hívó müezzinek hangerejét az éjszakai órákban.

Amikor két "őrült" találkál?


Erdogan hétfő este hivatalában fogadta Rámi Hamdalláhot, a Palesztin Hatóság miniszterelnökét, és május közepén látogatást tesz Washingtonban, ahol Donald Trump amerikai elnökkel is tárgyal.

Törökország és Izrael tavaly, hat év viszálykodás után jelölt ki ismét kölcsönösen nagyköveteket. Erdogan 2014-ben még miniszterelnökként "hitlerinek" is minősítette Izraelnek a palesztinok lakta Gázai övezet ellen indított hadműveletét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását