2019. november 20. - Jolán

Szijjártó Hongkongban parolázott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Lao Kung-va hongkongi belügyminisztert fogadta hétfőn - közölte a minisztérium sajtóosztálya az MTI-vel.
2017. május 8. hétfő 13:12 - HírExtra
A közleményben azt írták, mind Hongkong, mind Magyarország fontos szereplője a Kína által vezetett Egy öv, egy út gazdaságfejlesztési stratégiának, amely erősíti Magyarország keleti nyitás politikáját és lehetőséget teremt arra, hogy újabb távol-keleti munkahelyteremtő beruházások érkezzenek Magyarországra.

Kiemelték, az elmúlt időszak adócsökkentéseinek köszönhetően Magyarországon jött létre Európa egyik legkedvezőbb beruházási környezete, ami számos távol-keleti vállalat érdeklődését kiváltotta.

A rendkívül szigorú magyar élelmiszerbiztonsági szabályozás nyomán pedig egyre erősödik a magyar élelmiszeripari termékek iránti kereslet is Hongkongban - közölték, hozzátéve, Magyarország helyzetét tovább erősíti, hogy márciustól az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank tagja lett.

A Hongkong és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom 14 százalékos növekedés után megközelítette az egymilliárd dollárt - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását