2024. március 19. - József, Bánk

Profibb profil az időjósoknál

Megújult, térben és időben részletesebb előrejelzéseket közöl a jövőben az Országos Meteorológiai Szolgálat - írta a szolgálat honlapján csütörtökön, a meteorológiai világnapon.
2017. március 23. csütörtök 19:29 - HírExtra
  
A met.hu főoldalán, illetve az országos előrejelzés oldalon térképes formában, délelőtti és délutáni bontásban látható a várható időjárás. Az előrejelzési térképeken az egyes településekhez tartozó időképre kattintva, vagy a magyarországi települések menüpontot kiválasztva egy konkrét település hétnapos, napszakos részletességű, pontosabb prognózisa tekinthető meg grafikonos formában.

Az ország több mint háromezer települését érintő, Magyarország klimatológiai sajátosságainak nyomán készülő előrejelzés a világ "elismerten legjobb időjárási modelljei" és az előrejelző szakember tapasztalata alapján készül. Akár napjában többször is frissítik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nagyjából öt éve újította meg az érdeklődők teljes körű meteorológiai tájékoztatását célzó internetes honlapját.

Hitelesebb lesz - eddig nem volt?

A jövőben még több hiteles mérései adattal, időjárási észleléssel, pontosabb és hosszabb időszakra szóló veszélyjelzéssel, előrejelzéssel, valamint éghajlati és levegőkörnyezeti tájékoztatással, meteorológiai hírekkel, tanulmányokkal szeretnék bővíteni a met.hu oldalt - írta meteorológiai szolgálat.

Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában kiemelte: a magyar meteorológusok nagyon jó helyen állnak a világban.

Európai szinten is vezető színvonalú előrejelző hálózattal rendelkezünk. Az éghajlatváltozással kapcsolatban is kiemelkedőek a magyar meteorológusok előrejelzései - tette hozzá.

A meteorológiai világnap alkalmából csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában tartott ünnepségen V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára megköszönte az OMSZ munkatársainak, hogy igyekeznek minél pontosabban előrejelezni az időjárást, és ezzel megkönnyítik az emberek életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását