2024. április 19. - Emma

Migráció: Törökország pökhendi, de nem kellene hagynunk

Tekintettel arra, hogy Törökország kilátásba helyezte az Európai Unióval kötött migrációs megállapodás felmondását, meg kell erősíteni az unió külső határainak védelmét, különös tekintettel a nyugat-balkáni régióra, ahol Ausztria tartja magát vállalt kötelességeihez - jelentette ki Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter csütörtökön.
2017. március 16. csütörtök 16:35 - HírExtra
Doskozil nyilatkozatában hangsúlyozta, Ausztria tartja magát a nyugat-balkáni kötelezettségvállalásaihoz, amely Bécs számára biztonságpolitikai prioritás. Kijelentette továbbá, Ausztria megbízható partnere marad a NATO-nak.

Arra figyelmeztetett, hogy Európa nem függhet tovább a török vezetés "önkényétől".
"Amennyiben Európa nem oldja meg végre a házi feladatát, újabb menekülthullám érkezhet a nyugat-balkáni útvonalról" - mondta.

A védelmi miniszter visszautalt korábbi kijelentésére, amely szerint az unió és Törökország között létrejött megállapodás csupán időlegesnek tekinthető.

Katonai erőket is be kell vetnünk

Hangsúlyozta, az unió külső határainak védelme aktuális biztonságpolitikai kérdés. A gyors megoldáshoz katonai erőket is be kell vetni - tette hozzá.


Újabb csoport érkezik


Doskozil még februárban beszélt arról, hogy a balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében a közép- és délkelet-európai országok közös biztonsági tervet dolgoznak ki, amely áprilisig elkészül.

Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter szerdán jelentette be, hogy Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegálisan az országba lépő menedékkérőket Görögországtól.

A török külügyi tárca vezetője úgy fogalmazott, hogy kormánya bármely pillanatban egyoldalúan véget vethet az egész megállapodásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását