2024. április 23. - Béla

Ellenlépések ruszki módra?

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint patthelyzetet eredményez a Koreai-félszigeten, hogy amerikai rakétavédelmi rendszert telepítenek Dél-Koreába - jelentette kedden az orosz Interfax hírügynökség.
2017. március 7. kedd 12:44 - HírExtra
Az amerikai erők csendes-óceáni parancsnoksága a nap folyamán hozta nyilvánosságra, hogy az Egyesült Államok elkezdte a THAAD típusú rakétavédelmi rendszer egy ütegének telepítését a Dél-koreai Köztársaságban.

Leonyid Szluckij, az állami duma (az orosz parlamenti alsóház) külügyi bizottságának elnöke a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy az amerikai fegyverrendszer koreai telepítése fenyegetést jelenthet az orosz nemzetbiztonság szempontjából. Hangsúlyozta, hogy az észak-koreai probléma rendezése érdekében a diplomáciai erőfeszítéseket kell fokozni, és vissza kell téríteni Phenjant a hatoldalú tárgyalásokhoz.



A legújabb kihívás

A RIA Novosztyi hírügynökség Viktor Ozerovot, a szövetségi tanács (a felsőház) védelmi és biztonságpolitikai bizottságának elnökét idézte, aki szerint az amerikai rakétatelepítés Dél-Koreában "újabb kihívást" jelent Oroszország számára.

Véleménye szerint az észak-koreai rakétakísérletek csupán "ürügyül" szolgálnak Washington számára ahhoz, hogy rakétavédelmi fegyverek gyűrűjébe zárja Oroszországot. Ozerov kilátásba helyezte, hogy Moszkva ellenlépéseket fog tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását