2024. március 29. - Auguszta

"Tarlós István hazudik"

Horváth Csaba szerint "Tarlós István hazudik", amikor azt állítja, az ellenzéki politikusok többsége "kihátrált" a 2024-es olimpia magyarországi megrendezése mögül. Az MSZP-s fővárosi képviselő erről kérdésre pénteki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, a korábban a főpolgármester által elmondottakra reagálva.
2017. február 17. péntek 16:09 - HírExtra
Horváth Csaba hangsúlyozta: jegyzőkönyv tanúskodik arról, hogy bár az olimpia elvi támogatását felvállalta az ellenzék, "kérdőjelként" vetette fel egyebek mellett az egészségügy és a szociális ellátórendszer helyzetét. Minden olyan kezdeményezés felkarolandó, amely figyelmet irányíthat a fővárosra, ugyanakkor vannak kockázatok és veszélyek is - szögezte le.

Horváth támadásba lendült


Tarlós István azon kijelentésére, hogy kellő számú, népszavazásra irányuló aláírás összegyűlése esetén "erősen el fog gondolkodni", nem kellene-e visszavonni a pályázatot, a szocialista politikus úgy reagált: gyáva, de hatásos lépés lenne a visszakozás. A főpolgármester nyíltan beismerte, hogy ráébredt a problémákra, és nem mer szembenézni a budapestiek véleményével - vélekedett Horváth Csaba, aki a vasárnapi boltzár ügyében kialakult helyzethez hasonlította a jelenlegit.


Egy  vélemény a sok közül


Egy másik kérdésre felelve ugyanakkor azt mondta, még mindig 70 százalék esélyt lát rá, hogy a főváros fenntartja a pályázatát. Közölte: jövő szerdára benyújtanak egy javaslatot arról, hogy még szeptemberre, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése előtti időpontra tűzzék ki a népszavazást.

122 milliárd


A költségvetésről szólva az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott: Budapest már rég nem a maga ura, a városvezetés sem a napi feladatokkal, sem a beruházásokkal nem tud megbirkózni. A tervezett 122 milliárd forintos hitelfelvétel arról tanúskodik, hogy Tarlós Istvánék a kormány céljait szolgálják - tette hozzá.


Horváth "Van egy jó hírem Budapest" Csaba


Felháborítónak nevezte, hogy a főváros csak "alamizsnát" kap a Magyarországnak járó uniós támogatásból a következő ciklusban. Szavai szerint a kormány ellopja a budapestiek pénzét, a főpolgármester pedig asszisztál ehhez.

Megjegyezte: napi 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be a fővárosiak, amiből futná arra, hogy tiszták legyenek az utcák. Ehhez képest a vezetés sem a takarítást, sem a hólapátolást nem tudja megoldani, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. ellehetetlenült. Ezért a jövő heti közgyűlésen javaslatot tesznek a dolgozók 30 százalékos béremelésére két részletben - közölte Horváth Csaba.

Az Orbán klán tud fürödni

Szaniszló Sándor MSZP-s fővárosi képviselő arról beszélt, hogy Tarlós István a sajtótájékoztatóján nem hozta szóba a Rác fürdőt, amelyről szerződéstervezetet ír Budapest a Magyar Fejlesztési Bankkal. A szocialista politikus azt kérte, hogy a létesítmény "lepasszolása" a pénzintézetnek a nyilvánossága kontrollja mellett történjen, ugyanis véleményük szerint "az Orbán-klánhoz" kerülhet a fürdő.

A 4-es metró körül kirobbant botrányról, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről szólva Szaniszló Sándor egyebek mellett kiemelte: azoknak, akikről bebizonyosodik, hogy közpénzt tulajdonítottak el, szembe kell nézniük az igazságszolgáltatással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását