2020. augusztus 10. - Lörinc

Okos: mobiltelefon automaták Bécsben

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.
2017. január 14. szombat 10:08 - HírExtra
 

Nem kell kétségbe esnie annak, aki Bécsben útközben veszi észre, hogy lemerült a telefonja vagy éppen otthon felejtette a fülhallgatóját. Hat metróaluljáróban ugyanis mobiltelefon-automaták várják. Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak bennük. A kínálatban természetesen kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni.

Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő konnektor átalakító adapterek fogynak ki belőlük.Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során.

A automatákat egyébként a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre".
Forrás: Eurocomm Pr
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását