2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Iszonyú kegyetlen állatkínzás folyt Spanyolországban

Állatkínzás és okirathamisítás miatt csaknem négy év börtönre és 20 ezer euró pénzbüntetése ítélte egy spanyol bíróság hétfőn egy torremolinosi állatmenhely tulajdonosát, mert két év alatt mintegy 2000, gondjaira bízott állattal végzett kegyetlen módon.
2017. január 10. kedd 08:23 - HírExtra
A málagai bíróság a lehető legmagasabb büntetést szabta ki a 72 éves asszonyra, de a bíró az ítélet kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy szerinte súlyosabb büntetés járna a vádlottnak, ezért úgy véli: szigorítani kellene a spanyol büntetőtörvénykönyvet.

Az asszony a kilencvenes évek óta működtette az állatmenhelyt, amelyet a helyi önkormányzat anyagilag is támogatott, hogy befogadja, gondozza, és megfelelő gazdákhoz juttassa a kóbor kutyákat és macskákat.

Kegyetlen módszer

Azonban a menhelyen ehelyett elaltatták a teljesen egészséges állatokat, 2008 és 2010 között több mint kétezret, ráadásul különösen kegyetlen módon. Az előírtnál kisebb dózisú injekciót adtak be nekik, hogy spóroljanak, és a véna helyett az izomba fecskendezték a szert, ezzel hosszú és fájdalmas agóniára ítélve az állatokat.

A tulajdonos bűntársa egy 55 éves alkalmazott volt, a férfi egy év börtönt és mintegy négyezer eurós pénzbüntetést kapott.

A bíróság szerint az asszonyt az anyagi haszonszerzés vezette, mert felvette a menhelynek járó támogatást, miközben az épületben jól jövedelmező kutyapanziót működtetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását