2020. szeptember 27. - Adalbert

Párbeszéd az alapjövedelem mellett

A Párbeszéd szerint az alapjövedelem bevezetése azért is bizonyítottan jó megoldás, mert több ország is bevezeti.
2017. január 5. csütörtök 09:32 - HírExtra
 
Finnország után az Egyesült Királyságon belül is, elsőként Skóciában vezethetik be az általános alapjövedelem intézményét, először Fife és Glasgow városában - írja a Guardian. Bevezetése azt jelentené, hogy kivétel nélkül mindenki kapna egy feltételekhez nem kötött alapjuttatást, a felette keletkező jövedelmet pedig progresszíven adóztatná az állam.

Az alapjövedelem egy olyan alapot biztosítana mindenki számára, aminek segítségével szabadabban dönthetne arról, hogy kereső tevékenységet akar végezni, tanulni szeretne, főállásban másokról gondoskodna, vagy saját vállalkozást indítana - írja közleményében a Párbeszéd, akik szerint egy ilyen rendszer bevezetése hathatós segítséget nyújtana a szegénység enyhítésében is.

A Párbeszéd Magyarországért nagy örömmel fogadja a skót kezdeményezést és, ahogy már korábban bejelentettük, szakértői szinten fogjuk követi a finn példát is.

A Párbeszéd Magyarországért Alapjövedelem-programjának egyik kulcspontja a radikális béremelés. Egy ma nettó 74 ezer forintot kereső dolgozó a Párbeszéd Alapjövedelem-programjának a bevezetése után nettó 120 ezer forintot keresne úgy, hogy a bérköltség változatlan maradna, a nettó átlagbér pedig elérné a 200 ezer forintot. És az, akinek ma 0 vagy 22800 forint a jövedelme, kézhez kapná a havi 50 ezret.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását