2024. április 26. - Ervin

Az önkormányzatok nehéz helyzete

A Magyar Hírlap szerint az átlagban tízszázalékos normatívacsökkentés nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat. Kecskemét polgármestere, Zombor Gábor a lapnak azt mondta, hogy a feladatok ellátásához szükséges kiadások mintegy felére elegendő az államtól
2008. december 29. hétfő 21:59 - Hírextra
A költségvetési törvény elfogadása után Kecskemét hétszázalékos normatívacsökkenést szenvedett el. A várost szerencsére ez nem érte teljesen készületlenül, mert 2007-ben, a konvergenciaprogram bevezetése után már takarékossági intézkedéseket tettek, továbbá több intézményt összevontak. Emiatt és a város gazdasági dinamizációjának köszönhetően nincs válsághelyzet – mondta el a polgármester.

Zombor Gábor úgy látja, az állam elsősorban a kultúra és a sport támogatásából vonult ki szinte teljes mértékben, ezek finanszírozása nagy részben az önkormányzatokra hárul.

A lap idézi az Állami Számvevőszék jelentését is, amely szerint az önkormányzatok kétharmada, csaknem kétezer település sodródott a csőd közelébe, és az elszegényedett települések már csak hitelekből tudják finanszírozni a működési költségeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását