2023. január 30. - Martina, Gerda

Letartóztatták a főpolgármester-helyettest, mert a piaci árnál alacsonyabban vett lakást...Rómában

Teljes a káosz a római főpolgármesteri hivatalban, miután korrupciós vádakkal őrizetbe vették pénteken Raffaele Marra személyzeti igazgatót, Virginia Raggi főpolgármester, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) tagjának bizalmi munkatársát.
2016. december 16. péntek 15:39 - HírExtra
  

Raffaele Marra őrizetbe vételének hírére Beppe Grillo, az M5S vezére lemondta a pártnak az olaszországi utcákon tervezett kormányellenes villámakcióit, és azonnali tanácskozásra hívta össze az M5S vezetőit. Egyikük, Roberto Fico, az M5S képviselője "nagyon súlyos" fordulatról nyilatkozott. Beppe Grillo blogja viszont az M5S elleni támadásról írt, hangsúlyozva, hogy az esetleges előrehozott parlamenti választások közeledtével a mozgalomnak fel kell készülnie a folyamatos támadásokra.

A kormánypárti Demokrata Párt (PD) és az ellenzéki Hajrá, Olaszország (FI) Virginia Raggi lemondását követeli, hangsúlyozva, hogy Beppe Grillo számára sem volt ismeretlen, milyen munkatársakkal vette magát körbe a római főpolgármester. A római sajtó szerint teljes a káosz a városházán.

Raffaele Marra 2008-ban került a városházára, az akkori jobboldali főpolgármester, Gianni Alemanno idején. Az idén júniusban megválasztott főpolgármester, Virginia Raggi jobbkezének választotta Raffaele Marrát, és kiemelt pozícióba, a személyzeti osztály élére helyezte, sőt rábízta a hivatal vezetőinek kiválasztását is.

Ismerős? A piaci árnál alacsonyabban vettek lakást

Az őrizetbe vételt elrendelő római ügyészség korrupciós ügyben nyomoz: a vádak szerint Raffaele Marra és felesége a piaci árnál jóval alacsonyabb összegért több római ingatlant szerzett. A lakásokat "fizetségként" kapta a szintén őrizetbe vett Sergio Scarpellini építkezési vállalkozótól.

Az ügyészség házkutatást rendelt el a főpolgármesteri hivatalban, és lefoglalta a főpolgármester utóbbi hónapokban kinevezett munkatársaira vonatkozó dokumentumokat.

A római városházán fél éve megalakult Raggi-csapat több tagja már lemondott korrupciós vádak miatt. December 13-án Paola Muraro eddigi környezetvédelmi biztos mondott le korábban elkövetett környezetvédelmi bűncselekmények vádja miatt. Előzőleg számos bírálat érte Virginia Raggit és az M5S mozgalmat, hogy nem képesek megfelelő embereket találni Róma irányítására. Novemberben az M5S szicíliai politikusai ellen indult hatósági vizsgálat aláírás-hamisítás miatt.

Virginia Raggi a szintén korrupciós vádakban megbukott Ignazio Marino helyét vette át főpolgármesterként. Raggival a civil mozgalomból lett párt megszerezte Róma városát, korrupciómentes politikát, a közösség és nem a hatalmi érdekeket szolgáló közigazgatást hirdetve.
Ezzel egy időben Giuseppe Sala milánói főpolgármester felfüggesztette posztjáról saját magát, miután vizsgálat indult ellene. Sala az Expo2015 milánói világkiállítás kormánybiztosa volt, és az ügyészség szerint felelőssége van a világkiállításra fordított közpénzek szabálytalan felhasználásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását