2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hopp: jelentős ipari termelés-csökkenés

Kissé értetlenül fogadták az ipari termelés októberi csökkenéséről kedden közölt előzetes KSH-adatot az elemzők, mert a beszerzésimenedzser-index javuló teljesítményt jelzett szeptemberben és októberben is, és a rendelésállomány is magasabb az egy évvel korábbinál.
2016. december 6. kedd 13:07 - HírExtra
 
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint egyedi tényezők állhatnak az ipari termelés váratlan visszaesése mögött. A magyar és európai konjunktúramutatók is azt támasztják alá, hogy a következő hónapokban újra élénkülhet az ipari termelés.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzőjének feltevése szerint a legnagyobb súllyal bíró autógyártás és a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok hoztak ismét a vártnál rosszabb eredményt, de a belföldi kapacitáskorlátok elérése is szerepet játszhatott.

Mindketten novembertől várják a negyedik negyedévi teljesítményt, mert a decemberi növekedés ütemét már visszafogja, hogy az Audi megkezdi az átállást a kétműszakos termelésre.

Az ipari termelés októberben 2,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) keddi közlése szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását