2024. május 6. - Ivett, Frida

A Hainan kapja a megbízást

A kínai Hainan Airlines gépeivel utaznak majd a magyar csapat tagjai, a vezetők, a sajtó képviselői és a szurkolók a jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra. Ezt azon a pénteki sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet stílusosan a Ferihegyi repülőtér beton
2007. november 30. péntek 14:17 - Hírextra
Ezt azon a pénteki sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet stílusosan a Ferihegyi repülőtér betonján, a légitársaság egyik Boeing 767-es gépén rendeztek.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azt követően nézett új szállító után, hogy a Malév a korábbi gyakorlattal ellentétben ezúttal nem vállalta a küldöttség utaztatását. Amint azt Schmitt Pál, a MOB elnöke elmondta: kézenfekvő megoldásnak tűnt a Hainan, amely három éve rendszeres járatot üzemeltet a magyar és a kínai főváros között.

"Körülbelül 240 nap múlva ez a gép viszi majd a reményeinket és később remélhetőleg hozza is vissza a minél jobb eredményeket" - fogalmazott Schmitt. "Megnyugtató, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő légitársasággal köthettünk szerződést, biztos vagyok abban, hogy a minden igényt kielégítői gépeiken mindenki kényelmesen fog utazni és már a Pekingbe érkezés előtt a kínai atmoszféra veszi majd körül."

A 13 éve alapított Hainan nem ismeretlen a magyar sport területén, hiszen a cég szállította például az októberi, sanghaji speciális olimpia magyar résztvevőit is és számos olyan versenyzőt, aki az előolimpiai viadalon vett részt Pekingben.

Az együttműködési megállapodást a MOB részéről Schmitt Pál, a légitársaság képviseletében Csao Kaj (Zhao Kai) regionális ügyvezető igazgató, a szurkolókat utaztató Pegazus Sport Tours Kft.-től pedig Mausz Gotthard ügyvezető látta el kézjegyével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását