2024. április 20. - Tivadar

Kilenc megyében van áramszünet a hó miatt Ukrajnában

Vasárnapra virradóan lesett a hó Ukrajna nyugati felében, a havazás következtében már kilenc megye 430 településén nincs áram - közölte Hennagyij Zubko regionális fejlesztési miniszter.
2016. november 14. hétfő 09:03 - HírExtra
 

Korábban az állami katasztrófavédelmi szolgálat még arról adott hírt, hogy hat megyében 275 településen szakadt meg az áramellátás.

A hivatal tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. A kimaradást az okozza, hogy a hófúvások és a havas esők miatt helyenként működésbe lépett az elektromos vezetékek biztonsági rendszere, és leállította az áram továbbítását.

Az áramszünet Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Zsitomir, Vinnicja és Voliny megye településit érintette elsőként. Később áramkimaradásokat jelentettek Kárpátalja, Lviv és Csernyivci megyékből is. Az állami útfelügyelet közlése alapján a helyzet Ternopil megyében a legsúlyosabb, ott a települések 90 százalékában nincs áram, a szél pedig helyenként 40 centiméteres hótorlaszokat épített az utakon. 

Az országos meteorológiai szolgálat négy napig tartó heves havazást és hófúvásokat jelzett előre az országban.

A fővárosban, Kijevben szombat éjjel óta esik a hó, a szél is feltámad időnként és visszahordja az utakra a már eltakarított havat. Kijev vezetése úgy döntött, hogy hétfő reggeltől a kamionok és a teherautók nem hajthatnak be a fővárosba. Kijevben áramszünetről, közlekedési fennakadásokról egyelőre nem érkezett jelentés. Utóbbi nyilván annak köszönhető, hogy vasárnap gyér a forgalom a kijevi utakon.

A meteorológiai szolgálat hétfőre azonban az időjárás további romlását, a havazás folytatódását és hófúvásokat jelzett a fővárosban. A hatóságok kérték a kijevieket, hogy lehetőleg ne üljenek autóba, inkább tömegközlekedéssel utazzanak.

Ivano-Frankivszk megyében hétfőre és keddre tanítási szünetet rendeltek el az iskolákban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását