2024. április 20. - Tivadar

Az FBI fél az orosz diplomatáktól

Közvetlen nyomást gyakorol az orosz diplomatákra az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak érdekében, hogy azok ne menjenek az amerikai választóhelyiségek közelébe - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfői Facebook-bejegyzésében.
2016. november 8. kedd 09:43 - HírExtra
  

Zaharova szerint az FBI ügynökei "leplezetlen fenyegetéssel adták értésre, hogy jobb ha nem érdeklődnünk az amerikai választások iránt". Mint írta, Houstonban a hétvégén "figyelmeztetés" céljából "a hollywoodi akciófilmek stílusában" tartották fel az orosz főkonzulátus egyik munkatárásnak gépkocsiját. Az ügynökök azt kezdték neki "sugalmazni", hogy a választásokat nemcsak megtekinteni nem szabad, de azokra gondolni sem.

Zaharova állítása szerint ez nem egyedi eset volt.

"Nem értem, hogy mi történik Washingtonnal: mindenütt Moszkva keze, +a Kreml hackerei+, titkos információ kiszivárogtatása és megtiltják az orosz diplomatáknak a választóhelysiégek megközelítését" - írta.

"Eljutottak egészen az orosz diplomáciai intézményének munkatársainak nyílt megfélemlítéséig. Az amerikai külügyminisztérium például jegyzékben tanácsolta Oroszország képviselőinek, hogy +önállóan ne közelítsék meg a szavazóhelyiségeket+, néhány állam hatóságai pedig még bűnvádi eljárással is fenyegetőztek. Vagyis még megtekinteni sem szabad a választási eljárást" - állt a bejegyzésben.
A szóvivő szerint a washingtoni orosz nagykövetség megtette már a megfelelő bejelentéseket az amerikai külügyminisztériumban.

"De felmerül a kérdés: mi olyat láthat egy külföldi diplomata a választóhelyiségekben, hogy a +Mr. Smithek+ láttak neki az ügynek és egyáltalán miért tartja az FBI az ellenőrzése alatt a választások megfigyelését?" - fogalmazott Maraija Zaharova.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását