2024. április 19. - Emma

A reklámadó egyoldalú

Az Európai Bizottság döntése alapján a kormánynak vissza kell vonnia a 2014-ben kivetett reklámadót, amely egyoldalúan sújtja a sajtó kormánytól független részét - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) pénteken.
2016. november 5. szombat 09:34 - HírExtra
 

Közleményükben hangsúlyozták, hogy Magyarországot ismét az Európai Unió védi meg a magyar kormánnyal szemben, a véleményük szerint a szabad sajtó elhallgattatásának eszközeként használt intézkedéstől.

A DK szerint szégyen, hogy a magyarok hiteles tájékozódáshoz való jogát az európai közösségnek kell megvédenie a "pártállami időket feltámasztani kívánó Fidesztől".

"A DK országgyűlési képviselői a továbbiakban is bojkottálni fogják az orbáni önkény demokratikus díszletéül funkcionáló országgyűlést" - írták.

Az Európai Bizottság pénteki nyilatkozata szerint a bizottság 2015 márciusában indított mélyreható vizsgálata megállapította, hogy a magyarországi reklámadó sérti az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályokat, mivel annak progresszív adókulcsai szelektív előnyt biztosítanak egyes vállalatoknak. A reklámadó indokolatlan előnyben részesíti azokat a vállalkozásokat, amelyek 2013-ban nem voltak nyereségesek, lehetővé téve számukra, hogy kevesebb adót fizessenek.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság határozata arra kötelezi Magyarországot, hogy szüntesse meg a 2014-es reklámadó-törvényen vagy annak uniós kérésre már tavaly módosított változatán alapuló indokolatlan megkülönböztetést a vállalatok között, és állítsa helyre az egyenlő bánásmódot a piacon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium úgy reagált, hogy az uniós bírálat ellenére a kormány elkötelezett a reklámadó szabályainak megtartása mellett, és mindent elkövet azért, hogy megvédje azt az "innovatív magyar kezdeményezést", amellyel a reklámtevékenységet végző világcégektől is beszedhető az állami költségvetést megillető adó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását