2024. április 23. - Béla

Elkezdődött az ellenzéki demonstráció

Vasárnap délután megkezdődött az a fővárosi demonstráció, amelyet magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak.
2016. október 23. vasárnap 15:30 - HírExtra
 
    A "Mossuk le a gyalázatot!" "Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért" című rendezvény színpadát a Rákóczi út Blaha Lujza tér felé eső végén állították fel, úgy, hogy a tér irányába nézzen. A demonstráció miatt a színpad mögött a Rákóczi utat a Nagykörút és a Síp utca által határolt területig zárták le.

    A demonstrálók elsősorban az MSZP és a Demokratikus Koalíció lobogóit tartják a kezükben, de több feltűnt a Párbeszéd és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) zászlói közül is, miközben néhány résztvevő magyar és EU-s zászlóval érkezett. Néhányan síppal is fütyültek a kezdésre várva.
    
A demonstráción, amit magánszemélyek szerveztek, részt vesznek ellenzéki pártok is. A szervezők közlése szerint felszólal Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, Bokros Lajos, a MoMa elnöke, Galkó Balázs színművész, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, a Szilvási Gipsy Band, Tóth Krisztina költő és Vajda Zoltán, az  Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMK) ügyvivője.
    
A résztvevők a kezdéskor körülbelül a Klauzál utcáig álltak szorosan, utána kisebb csoportokban gyülekeztek a Blaha Lujza térig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását