2021. január 20. - Fábián, Sebestyén

Szijjártó Londonban magyarázkodott

Magyarország meg fogja védeni a Nagy-Britanniában dolgozó magyar állampolgárok jogait. Szijjártó Péter ezt szerdán jelentette ki londoni tárgyalásai során.
2016. október 19. szerda 17:07 - HírExtra
  Az angol fővárosban tartózkodó magyar külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy London korlátozni akarja az országban élő és dolgozó külföldi uniós állampolgárok számát.

Hozzátette: támogatást kért brit miniszterkollégáitól a Nagy-Britanniában dolgozó magyar munkavállalók érdekeinek és jogainak védelméhez. "Jó hír, hogy alapvető elutasítással nem találkoztam”- mondta a miniszter.

Kínos kérdések

Arra a kérdésre, hogy okolható-e Magyarország is a Brexitért, miután "épített a migrációellenes, menekültellenes populista érzelmekre", és nem akar részt venni a menekültek arányos uniós elosztásában Szijjártó Péter úgy válaszolt: nem szabad összekeverni azt, ha uniós állampolgárok Nagy-Britanniában élnek és dolgoznak, és azt, ha az EU-n kívülről óriási tömegek illegálisan belépnek az unió területére.

Szijjártó megkapta a kérdést: nem fog-e Magyarország is odajutni, mint Nagy-Britannia, hogy miután nem sikerült megváltoztatnia a működési elveket, kívül találja magát a szervezeten?

A miniszter erre azt válaszolta: a Brexit nem oka az unióbeli fejleményeknek, hanem következménye. Az EU-ban közmegegyezés van arról, hogy működési elveit, intézményeit meg kell reformálni, mert bürokratikus, és romlik a versenyképessége a világ többi részéhez képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását