2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

A társasági adó emeléséről szóló törvényerejű rendeletet fogadott el a spanyol ügyvezető kormány pénteki ülésén, melynek célja, hogy csökkentsék az államháztartási hiányt az Európai Bizottság elvárásai szerint - erről a spanyol pénzügyminiszter beszélt a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón.
2016. szeptember 30. péntek 19:11 - HírExtra

Cristóbal Montoro elmondta: több mint 8 milliárd euró adóbevételt remélnek az emeléstől, amely több mint kilencezer, 10 millió euró feletti éves bevétellel rendelkező céget érint már októbertől.
A módosítás révén nekik az eddigi 12 százalék helyett legkevesebb 23 százalékos adót kell fizetni. A bankok és olajcégek 25 százalékos adóteherrel számolhatnak.

Az adóemelés legalább 2018-ig érvényben marad, amíg a költségvetési hiányt nem sikerül 3 százalék alá csökkenteni, mint ahogy azt az ügyvezető kormány tervezi - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Az Európai Bizottság erre az évre 4,6 százalékos deficitet hagyott jóvá Spanyolország számára, és az ügyvezető kormány által tett vállalások - például a társasági adóemelés - miatt tekintett el attól, hogy szankciót szabjon ki az előírt 3 százalékot meghaladó hiány miatt.
Az ügyvezető kormánynak hatásköri korlátai miatt a parlament jóváhagyását kell kérnie a most bejelentett intézkedés életbe lépéséhez.

Soraya Sáenz de Santamaría miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a parlamenti többi pártjával, hogy módosítani tudják az idei költségvetési előirányzatot, és eleget tegyenek az uniós kötelezettségeknek. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását