2024. április 16. - Csongor

Kell a vasútnak is valami

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne hagyja magára a MÁV menedzsmentjét a szakszervezetekkel folyó tárgyalásokban, hanem biztosítson forrásokat a bérfejlesztéshez.
2016. február 8. hétfő 14:26 - HírExtra

    Keresztes László Lóránt, az ellenzéki párt közlekedéspolitikai szakszóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: el kell kerülni a vasutasok sztrájkját, a munkabeszüntetéssel ugyanis mindenki veszít. A vasutas érdekképviseletek évek óta jogosan küzdenek a jobb bér- és munkafeltételekért - fűzte hozzá -, és szerinte most a megegyezéshez a kabinetnek kellene biztosítania a forrásokat, mintegy 5-6 milliárd forintot.

    Kijelentette azt is: mára a közlekedési ágazat egészében sztrájkhangulat alakult ki, miután a Volán-társaságok is elfogadhatatlan ajánlatott tett a dolgozóknak, és a BKV-hoz hasonlóan több vidéki közlekedési vállalatnál is jelentős problémák vannak.

    Keresztes László Lóránt emellett értelmezhetetlennek nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter bürokráciacsökkentő programjának azon elemét, amely megszüntetné a Nemzeti Közlekedési Hatóságot. Szerinte így a hatósági munka a vasúti vagy a légügyi közlekedés terén a jövőben nem felel majd meg a nemzetközi elvárásoknak, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a közlekedésfejlesztésre érkező jelentős uniós források okán nagy hangsúlyt kap az engedélyezési munka is. Arra mutatott rá: autópályák vagy repterek engedélyezését kormányhivatalok nem végezhetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását