2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kikaptunk

A magyar női teniszválogatott Bulgária után Belgiumtól is kikapott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban.
2016. február 4. csütörtök 12:19 - HírExtra

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki első mérkőzésen a világranglistán 533. Stollár Fanny találkozott Ysaline Bonaventure-rel. A WTA-rangsor 160. helyén álló ellenfél 4:1-re elhúzott, s az első egyéni Fed Kupa-meccsén szereplő magyar játékos 20 perc alatt elvesztette a nyitószettet. A juniorok között párosban wimbledoni bajnok Stollár a folytatásban 2:0-ra vezetett, ám innentől már nem nyert gémet, és 49 perc alatt kikapott. Ezzel a belgák 1-0-s előnyhöz jutottak.

    Következett Bondár Anna (371.) és Alison Van Uytvanck (43.) találkozója, amely szintén nem hozott kiélezett csatát. A 25 perces első szettben a Fed Kupában tavaly bemutatkozott magyar játékos egy gémet nyert, majd a másodikban már jobban tartotta magát, de Van Uytvanck sikeréhez nem férhetett kétség. Ez a meccs 58 percig tartott.

    Ezzel a belgák 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek - melyen magyar részről Jani Réka és Gálfi Dalma lép pályára - már nincs tétje.
    A D csoport másik mérkőzésén a bolgárok 1-0-ra vezetnek a lettek ellen.

    Juhász Gábor kapitány együttese - melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - pénteken a lettekkel száll szembe.

    A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok a harmadik napon is - akárcsak szerdán és csütörtökön - közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor kezdenek. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.

    Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Belgium-Magyarország 2-0 - állás az egyesek után
----------------------------------
Ysaline Bonaventure-Stollár Fanny 6:1, 6:2
Alison Van Uytvanck-Bondár Anna 6:1, 6:3

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását