2024. április 26. - Ervin

Megint rakétákkal játszik Észak-Korea

Aggodalmát fejezte ki Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár az előző napokban végrehajtott észak-koreai rakétakísérletekkel kapcsolatban New Yorkban.
2014. március 27. csütörtök 15:15 - HírExtra
A világszervezet főtitkára közleményében úgy fogalmazott: az ehhez hasonló kísérletek rontják a bizalom megteremtésének esélyeit a régióban. Egyúttal felszólította a phenjani vezetést, hogy a térség békéjének és biztonságának megteremtése érdekében hagyjon fel rakétakísérleteivel és lépjen a párbeszéd, valamint a diplomácia útjára más érintett országokkal.

Dél-koreai értesülések szerint Észak-Korea szerdán korán reggel közepes hatótávolságú rakétákat lőtt ki a nyílt tenger irányába. A két rakéta kilövése sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.
A szerdai rakétakísérleteket, amelyek előtt Észak-Korea nem tett közzé figyelmeztetést, Phenjan válasznak szánta Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok előző napi hágai csúcstalálkozójára. A ritka hármas tanácskozás résztvevői utóbb elítélték a "provokatív eszkalációt".

A múlt hét végén Észak-Korea szintén rakétakísérleteket hajtott végre, így tiltakozva az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlata ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását