2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Papírforma az Oscar-on

Lassú folyású, "elegáns" műsor házigazdája volt a 86. Oscar-gálán Ellen DeGeneres, aki a csak az utolsó percekben felgyorsuló díjátadót selfie-rekorddal, pizzarendeléssel és frappáns mondásaival rázta fel.
2014. március 3. hétfő 10:44 - HírExtra
Az Oscar háziasszonyának másodszor felkért DeGeneres bevezető monológjában így summázta a filmakadémia szavazását: "Egyes számú lehetőség: a 12 év rabszolgaság nyeri a legjobb film díját. Kettes számú lehetőség: mind rasszisták vagytok".

DeGeneres kitűnő jósnak bizonyult: a rabszolgafilm nyerte az est legfontosabb szobrát.
"Mindenki megérdemli, hogy ne csak túléljen, hanem éljen. Ez Solomon Northup legfontosabb öröksége" - jelentette ki Steve McQueen, a 12 év rabszolgaság brit rendezője a film alapjául szolgáló, 1853-ból származó önéletírás szerzőjére utalva. McQueen egyúttal annak a 21 millió embernek ajánlotta díját, akik napjainkban is rabszolgaként élnek.

McQueent alaposan meglepte, amikor a film producere, az élete első Oscar-díját elnyerő Brad Pitt szájon csókolta. "Azt hiszem, most minden férfit és néhány nőt is féltékennyé tettem" - mondta a rendező. Az örömmámorban úszó Pitt viccesen annyit fűzött hozzá: "Csak, hogy tudd, te voltál az első!".

Az est másik nagy győztese, Alfonso Cuarón, a Gravitációért járó rendezői díját a film főszerepét alakító Sandra Bullocknak is megköszönte: "Sandra, te vagy a Gravitáció" - nézett le rá a színpadról. A mexikói filmrendező az űrben játszódó produkció előkészítésével és a vizuális effektusok kifejlesztésével töltött öt évre emlékezve megjegyezte, hogy a film "átformáló" élmény volt számára. "Sokan bölcsebbek lettek közben, nekem csak a hajam színe változott" - magyarázta mosolyogva az őszülő filmes.

A színészi díjak közül kettő, a legjobb színész és a legjobb férfi mellékszereplő trófeája a Mielőtt meghaltam című AIDS-dráma sztárjainak, a szerepéért 23 kilót fogyó Matthew McConaugheynak és Jared Letónak jutott. McConaughey a díjjal a kezében arról beszélt, hogy az életben három dolog vezeti: isten, a család és valaki, akire felnézhet. Ebben a hősben a 44 éves színész mindig a tíz évvel későbbi önmagát látja, akit igyekszik utolérni, de sohasem érhet el.

A legjobb színésznővé választott Cate Blanchett aranyszínű, testhez simuló hosszú ruhakölteményben érkezett az Oscar-színpadra. A Blue Jasmine című film sztárja Oscarját átvéve arra hívta fel Hollywood figyelmét, hogy ne hiánypótló munkáknak tekintsék a nőkről szóló filmeket. "A világ kerek, emberek!" - jelentette ki nagy tapsot aratva.

Lupita Nyong'o, a díjszezon "Hamupipőkéje" könnyekkel küszködve úgy fogalmazott a legjobb női mellékszereplő Oscar-szobrával a kezében: nem tudja feledni az örömteli pillanatban, hogy más fájdalmán keresztül jutott idáig. A 31 éves kenyai színésznő ezzel szerepére utalt: megkínzott rabszolganőt alakított a 12 év rabszolgaság című történelmi drámában.

A műsor házigazdája az adás során többször átöltözött, és szinte az egész nézőteret bejárta meg-megszólítva az ismerős hírességeket. Az est egy pontján pizzával is megkínálta az "éhező" sztárokat, aztán nem volt rest kalapolni a tészta áráért. A Twitterre küldött csoportos sztárselfie-je, amelyen együtt szerepelt Meryl Streeptől Brad Pittig vagy tucatnyi népszerű hollywoodi színésszel, két óra alatt a mikroblog történetének legtöbbször továbbított képe lett.

A Neil Meron és Craig Zadan producerek által összeállított műsorban megemlékeztek az Óz, a csodák csodája című filmklasszikus 75. születésnapjáról, Pharrell Williams bemutatta Happy című számát a Gru 2.-ből, a közönség állva tapsolta meg a Mandela-film Oscar-jelölt betétdalát eléneklő Bonót és az ígérethez híven Bette Midler is fellépett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását