2024. május 4. - Mónika, Flórián
Aggodalomra ad okot az orosz erők harckészültségi gyakorlata, de valószínűtlen, hogy Moszkva fegyveres beavatkozást hajt végre Ukrajnában - mondta csütörtökön a grúz védelmi miniszter, akinek hazája 2008-ban rövid háborúba keveredett Oroszországgal.
2014. február 27. csütörtök 15:08 - HírExtra
Irakli Alaszania a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: a 2008-as háború megmutatta, hogy Oroszország hadi képességei gyengébbek annál, mint azt korábban gondolták, ezért most Moszkva nem tudna "blöffölni".

"Ezt ők is tudják, és azt is tudják, hogy a NATO is tudja. Nem tudnak a katonai erő alkalmazásával blöffölni" - mondta a védelmi miniszter a hírügynökségnek.

Alaszania ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy Oroszország jelenleg Grúzia "területének közel 20 százalékát megszállva tartja, és 2008-ban megúszta, hogy katonai agressziót követett el". Ezért mindenképpen aggasztó, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 150 ezer katonát küldött gyakorlatozni az ukrán határ közelébe, de ettől függetlenül is "rendkívül valószínűtlen forgatókönyv" egy ukrajnai beavatkozás - tette hozzá a miniszter.

Irakli Alaszania szerint Ukrajna és a Nyugat olyan utat kell, hogy kínáljon Oroszországnak, hogy az "arcvesztés nélkül" fordíthasson hátat az ukrán válságnak, a nyugati államok pedig jelentős gazdasági segítséget kell, hogy nyújtsanak Kijevnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását