2024. június 16. - Jusztin
Nem a "jóság" és a "gonoszság" áll szemben egymással Ukrajnában, az ottani események az ország egésze számára nagy tragédiát jelentenek - állítja csütörtöki kommentárjában a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.
2014. február 20. csütörtök 10:27 - HírExtra
"Nem lehet azt mondani, hogy a barikád egyik oldalán a megtestesült jóság, míg a másik oldalon a megtestesült gonoszság állna" - szögezi le az újság. Hozzáteszi: ugyanakkor egyértelmű, hogy az a kormány, amely a tüntetők közé lövet, elveszti a jogát arra, hogy a belügyekbe való be nem avatkozás elvére hivatkozzon. Nagyon jó, hogy a máskor annyira bizonytalan Európai Unió most a Viktor Janukovics ukrán államfő elleni szankciókról beszél.

A tekintélyes lap szerint örvendetes, hogy Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter határozott álláspontra helyezkedett, s pozitívan kell értékelni azt is, hogy Milos Zeman államfő felvetette Janukovics csehországi meghívása átértékelésének lehetőségét.

"Az ukrajnai konfliktus geopolitikai változásokat eredményezhet, mindennek gazdasági hatása is lehet Csehországra nézve. Ezért fontos arra emlékeztetni, hogy hosszú távon csak az a közösség lehet sikeres, amely képes értékeinek megvédésére" - zárja kommentárját a Hospodárské Noviny.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását