2024. április 19. - Emma
Mesterházy Attila vezeti az ellenzéki összefogás listáját. Második helyen Bajnai Gordon, harmadikon Gyurcsány Ferenc szerepel – jelentették be sajtótájékoztatón az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció vezetői.
2014. január 14. kedd 12:41 - HírExtra
Mesterházy Attila bejelentette, megszületett az ellenzéki összefogás. Az MSZP az Együtt-PM és a DK megegyezett a közös listában, a közös miniszterelnök-jelöltben és az egyéni jelöltek koordinált indulásában. Ez világos választást ad a választópolgároknak.

Az MSZP elnöke szerint új magyar köztársaság kell, mert az Orbán-kormány társadalmi, gazdasági és demokratikus válságot okozott. A politikus szerint azért kell változás, hogy ne legyen éhezés, hogy európai bérek legyenek és munkahelyek jöjjenek létre.

Hangsúlyozta, közös kampány lesz, de egyik párt sem adja fel identitását, hozzátette: „ezzel győztes politikai konstrukció jött létre”. Az MSZP elnöke bejelentette, a következő napokban, hetekben el fogják mondani a választópolgároknak, miként képzelik el az ország jövőjét.

Bajnai Gordon szerint, van remény, ha van összefogás. Az Együtt-PM vezetője világossá tette: az a cél, hogy Magyarországból ismét egy normális ország legyen, ehhez kormányváltás kell, a kormányváltáshoz pedig összefogás.

Gyurcsány Ferenc elmondta, Mesterházy Attila kiváló vezetője lesz ennek a listának, mert az ő vezetésével jutott el az összefogás eddig a napig. Hozzátette: „Mesterházy jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak.”

Fodor Gábor szerint a legfontosabb, hogy újra legyen egy olyan Magyarország, ami mellé „jó szívvel” oda tudnak állni a szabadságot szerető emberek.

Mesterházy Attila végül kiemelte, „az összefogásról zajló tárgyalások, és a megegyezés maga a demokrácia.”

A lista

Hetvenegy egyéni választókerületben az MSZP, huszonkét körzetben az Együtt-PM, tizenháromban a Demokratikus Koalíció állít jelöltet az idei parlamenti választáson a baloldali ellenzéki pártok megállapodása alapján.

Bajnai Gordon pártszövetsége 9, a szocialisták 4 helyet adtak át Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójának. A DK állíthat jelöltet Budapest belvárosában (itt Juhász Péter társelnök lett volna az Együtt-PM jelöltje), a VI-VII. és a XII. kerületben, valamint Kalocsán, Mohácson, Sárbogárdon, Győrben, Berettyóújfaluban, Esztergomban, Szigetszentmiklóson, Kaposváron, Vásárosnaményban és Keszthelyen.

Az ellenzéki pártvezetők keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentették azt is, hogy Kuncze Gábor a DK színeiben indul egyéni körzetben, Szigetszentmiklóson a választáson.
Forrás: hirextra/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását