2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Súlyos bírságot szabott ki az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 120 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Safebroker Kft.-t engedély nélküli portfóliókezelésért, és további 5 millió forint bírságot szabott ki bejelentés nélküli függő ügynöki tevékenységért - közölte a Magyar Nemzeti Bank kedden az MTI-vel.
2013. december 3. kedd 12:47 - HírExtra
A közlemény szerint a szankciót súlyosbította, hogy a társaság a függő ügynöki nyilvántartásban való regisztrációjával is a legális szolgáltatás látszatát keltette a befektetők számára.

A budapesti székhelyű Safebroker Szolgáltató Kft.-vel szemben még 2012 decemberében indított piacfelügyeleti eljárást az MNB jogelőd hatósága. Eljárása során a hatóság feljelentést is tett az ügyben a nyomozó hatóságnál.

Vizsgálata során az MNB megállapította, hogy a Safebroker Kft. két - határon átnyúló szolgáltatás magyarországi végzésére jogosult - egyesült királyságbeli befektetési vállalkozás részére Magyarország területén úgynevezett függő ügynöki tevékenységet végzett. Bár a társaság függő ügynökként szerepel az MNB nyilvántartásában, e tevékenységét az annak tényleges végzéséhez szükséges magyar és európai uniós jogszabályokban foglalt követelmények teljes körű teljesülése nélkül, bejelentés hiányában, a jogszabályszerű működés látszatát keltve végezte. A társaság emellett pénzügyi eszközökbe fektette ügyfelei pénzét, azaz engedély nélkül portfóliókezelést is végzett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását