2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megvannak az Anilogue nyertesei

November 30-án este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a tizenegyedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egészestés kategóriát az argentín Maria Ramirez Ánima Buenos Aires című, négy részből álló alkotása nyerte.
2013. december 2. hétfő 10:40 - HírExtra
A közönségdíjat Vácz Péter kisfilmje, a Nyuszi és Őz kapta. A rövidfilmek versenyében Jérémy Clapin a Palmipédarium című animációja bizonyult a legjobbnak.

A Hisko Hulsing-ból, Kassay Rékából és Daniel Gray-ből álló nemzetközi zsűri az argentín Maria Ramirez Ánima Buenos Aires című, négy részből álló alkotásának ítélte a legjobb egészestés animációnak járó fődíjat az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A film epizódjait egy tangótáncos pár köti össze, miközben bejárjuk Buenos Aires hihetetlen világát és ismerkedünk a város varázslatos, rejtett lelkével. A zsűri különdíjjal jutalmazta a Babeldom című brit alkotását.

A rövidfilmek versenyében a brit Paul Bush, az Oscar-díjas lengyel Zbigniew Rybczyński és Szederkenyi Bella, animációs rendező zsűrizte az alkotásokat. Ők a francia Jérémy Clapin Palmipédarium című animációját találták a legjobbnak, melyben Simon nagyon jól ismeri a kacsákat. Hápognak, repülnek, úsznak, vannak amelyek még gurulnak is. Ez néha egy kicsit zavaros, így nem csoda, hogy Simon elveszti a fonalat.

A zsűritagok mindegyike egy-egy különdíjat is kiadott idén. Paul Bush Michelle és Uri Kranot Kongó föld című dán-francia-kanadai koprodukcióját ítélte a legjobbnak, Szederkenyi Bella a francia Morgane Le Péchon Hőguta című animációját méltatta, míg Zbigniew Rybczyński az angol Max Hattler X című alkotásának adott különdíjat.

A budapesti közönség kedvence Vácz Péter kisfilmje, a Nyuszi és Őz lett, melyben a főszereplők boldogan élnek, de Őz új szenvedélye, hogy meglelje a 3. dimenzió titkát, próbára teszi barátságukat. Egy szerencsétlen baleset következtében Őz, ismeretlen idegen világban találja magát. A két barát más-más dimenzióban keresi az utat egymáshoz.

Budapesten november 27-étől december 1-jéig az Uránia és Toldi mozikban futott a világ animációs termésének legjavát felsorakoztató tizenegyedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását