2024. április 28. - Valéria

Üdvözlik az MSZP lépését a németek

Üdvözli és támogatja az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását a Német Szociáldemokrata Párt (SPD). A legnagyobb német ellenzéki erő szerint a közös képviselőjelöltek indításával elérhető közelségbe került az Orbán-kormány leváltása.
2013. szeptember 4. szerda 12:17 - HírExtra
Michael Roth, az SPD parlamenti frakciójának uniós ügyekben illetékes szóvivője a képviselőcsoport közleményében hangsúlyozta, hogy a 2014-es magyarországi választáson "csak a demokratikus ellenzéki erők együttműködésével van valódi esély a győzelemre".

Az MSZP és az Együtt-PM megállapodása "régen esedékes és üdvözlendő", az összefogással véget lehet vetni "az ország orbanizálásának" - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök "az utóbbi években kétes kezdeményezésekkel betonozta be saját maga és pártja, a Fidesz hatalmát".

Az SPD támogatja az ellenzéki erők összefogását, mert "Magyarországnak ismét olyan kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja a demokrácia és a jogállamiság európai normáit, nem pedig lábbal tiporja azokat" - áll a közleményben.

Az MSZP és az Együtt-PM előző heti megállapodása szerint a két szervezet közös egyéni jelöltekkel, de külön listán indul a választáson, és nem állít közös kormányfőjelöltet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását