2024. április 28. - Valéria

Egyre jobban lemaradunk

Az MSZP szerint a Világgazdasági Fórum (WEF) versenyképességi rangsorából az látszik, hogy már Bulgária is jobban teljesít Magyarországnál.
2013. szeptember 4. szerda 11:34 - HírExtra
Burány Sándor szerdai sajtótájékoztatóján azután beszélt erről, hogy a WEF közzétette: Magyarország a 63. helyet foglalja el a versenyképességi rangsorban, ami három hellyel rosszabb mint az elmúlt évi helyezése. Magyarország ezzel az Európai Unió 28 országa közül a 24. helyen áll.

A szocialista politikus arra hívta fel figyelmet, hogy Magyarország 2005 óta szerepel a versenyképességi rangsorban, és a mostani a legrosszabb helyezése - két éve még 48. volt -, és már Bulgária is megelőzi.

Burány Sándor beszélt arról is, hogy sajtóhírek szerint a kormány el akarja törölni a stabilitási törvényben meghatározott adósságszabályt. Szerinte ez - valamint a kormányzati honlapon található adósságmérő eltüntetése - annak a beismerése, hogy a kormány elveszítette az államadósság elleni háborút, az adósság ugyanis ma 2500 milliárddal több, mint a kormányváltáskor.

Kitért arra, hogy tovább emelkednek a banki költségek, illetve hogy szerdán ismét drágultak az üzemanyagok, így három hét alatt a benzin 13, a gázolaj 16 forinttal kerül többe. Szerinte a kormánynak el kell számolnia azzal, mi értelme volt 500 milliárd forintért Mol-részvényeket venni, ha így sem tudja megakadályozni a sorozatos áremeléseket.

A családi adókedvezmény kiterjesztésének ötletét az MSZP-től lopta a Fidesz - jelentette ki Burány Sándor azzal kapcsolatban, hogy a szerdán kezdődő évadnyitó Fidesz-KDNP-frakcióülés egyik témája a kiskeresetű családok adókedvezménye lesz. "Azt szeretnénk, ha nemcsak Semjén Zsolt gyermekei kapnának állami támogatást, hanem a minimálbérből élő családok is" - fogalmazott, jelezve: a kormány sajnos csak részben "nyúlta le" javaslatukat.

A rezsicsökkentésről, amely szintén a kormánypárti frakcióülés témája lesz, Burány Sándor azt mondta: a szocialisták csak olyan tehercsökkentést tudnak elképzelni, ami nem jár együtt más lakossági kiadások növekedésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását