2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kik az Oscar-jelöltek?

Seth MacFarlane, az idei Oscar-gála házigazdája és Emma Stone hozza nyilvánosságra csütörtökön az Oscar-jelöltek listáját - közölte honlapján az amerikai filmakadémia (AMPAS).
2013. január 8. kedd 15:12 - HírExtra
A bejelentésre a filmakadémia Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházában kerül sor nemzetközi sajtótájékoztató keretében. Az esemény szervezői közleményükben kiemelték: 1972 óta először fordul elő, hogy az Oscar-díjkiosztó ceremónia házigazdája is szerepet kap a jelöltlista ismertetésében. Negyven évvel ezelőtt Charlton Heston vállalta a kettős szerepet.

A filmakadémia először 1964-ben hirdette ki hivatalosan a díjaira jelöltek listáját. Azóta hagyományosan a szervezet elnöke hozza nyilvánosságra a kategóriánkénti névsort egy vagy két népszerű filmes személyiség társaságában.

Az akadémia tagsága most szavazhatott először online a jelöltekről. Az átállás azonban nem ment simán, a szavazatok leadásának határidejét egy nappal meg kellett hosszabbítani, mivel néhányan nehézségekbe ütköztek az új szavazórendszer használatakor.

Az Oscar-díjakat február 24-én adják át a Hollywood & Highland Center Dolby Színházában. A 85. ceremóniát élőben közvetíti az ABC tévécsatorna, az Egyesült Államokon kívül pedig 225 ország nézői láthatják.
(www.oscar.org)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását