2024. április 19. - Emma

Komoly milliárdok mentek a sportba

A tavalyi évben 2618 vállalkozás több mint 25,6 milliárd forintos támogatást adott a társaságiadó-kedvezményen (TAO) keresztül az öt látványsportágnak, amelyek így az önerővel együtt összesen 33,5 milliárdot költhettek el.
2012. november 20. kedd 12:09 - HírExtra
Erről Bardóczi Gábor, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) igazgatója beszélt az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén, kiemelve, hogy az öt csapatsportág (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, jégkorong) 1550 sportszervezete nyújtott be támogatási kérelmeket, ebből több mint 1320 ténylegesen élni is tudott a lehetőséggel.

"Összesen 744 település volt érintett a támogatásban, a labdarúgásban 214, a kézilabdában 153, a kosárlabdában 66, a vízilabdában 34, a jégkorongban pedig 19 településen tudtak a sportegyesületek TAO-pénzből költeni" - fogalmazott Bardóczi. "Azt lehet mondani, hogy az öt sportág közül a jégkorong élt a leghatékonyabban a lehetőségeivel, ugyanis a benyújtott kérelmek 97 százalékában ténylegesen tudott lehívni támogatást."

Az NSI igazgatója a TAO-rendszer előnyei között említette, hogy abból - a Nemzetgazdasági Minisztérium kimutatása szerint - a 2012-es költségvetési időszakban 8,6 milliárd forint áramlik vissza a költségvetésbe, az érintett sportágakban pedig 15 százalékkal nőtt az igazolt versenyzők száma.
"Fontos elmondanunk, hogy a rendszernek köszönhetően sikerült megállítani a sportegyesületek megszűnését, ráadásul már összesen több mint 100 létesítmény megújulása elindult" - mondta Bardóczi, s hozzátette, 1100 sportszervezet már elszámolt a TAO-pénzekkel, 200-at a helyszínen is ellenőriztek az NSI munkatársai.

Az igazgató a jövőre vonatkozóan kiemelte, hogy a TAO-rendszerben szeretnék erősíteni a kis-és középvállalkozások szerepét, cél, hogy a létesítmény-fejlesztések összhangban legyenek a mindennapos testnevelés bevezetésével, valamint azt is el akarják érni, hogy az állam támogatást igényelt 14 másik sportág segítése összhangba kerüljön a TAO által támogatott öt látványsportággal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását