2024. április 26. - Ervin

Nem lesz japán-orosz randi

Lemondták Vlagyimir Putyin orosz elnök és Noda Josihiko japán kormányfő decemberre tervezett csúcstalálkozóját időpont-egyeztetési problémákra hivatkozva.
2012. november 8. csütörtök 09:22 - HírExtra
Csütörtöki japán sajtóhírek szerint a halasztást Moszkva kérte a hátfájással küzdő Putyin rossz egészségi állapotára és sűrű decemberi programjára hivatkozva. Ugyanakkor tokiói kormányzati források szerint a lépés hátterében az állhat, hogy Oroszország az instabil japán belpolitikai helyzet fényében kivárásra játszik. A szigetországban ugyanis egyre nagyobb az esélye a parlament feloszlatásának, és előre hozott választás kiírásának, amelyen Noda és pártja közvélemény-kutatási adatok szerint súlyos vereséget szenvedne.

Putyin és Noda szeptemberben az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) vlagyivosztoki csúcsán állapodott meg arról, hogy decemberben újra találkozik egymással, elsősorban a Kuril-szigetekkel kapcsolatos területi vita rendezése érdekében.

Japán a szigetcsoport négy legdélebbi tagját saját területének tartja, Északi Területeknek nevezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását