2024. május 2. - Zsigmond

Az IMF-nek nincsenek elvárásai

Blogbejegyzésben foglalkozott a magyar kormány IMF-fel kapcsolatos médiakampányával a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap európai változatának internetes kiadása.
2012. október 10. szerda 15:05 - HírExtra
A WSJ szerint Magyarország vegyes üzeneteket küld, hiszen miközben Orbán Viktor miniszterelnök kedden azt mondta az estleges IMF-csomagról, hogy az segítene ugyan, de az ország anélkül is finanszírozni tudja magát 2013-ban, a magyar főtárgyaló, Varga Mihály a héten Tokióba utazik a valutalap éves közgyűlésére, hogy informális megbeszélésekkel mozdítsa elő a hivatalos tárgyalásokat.

A lap IMF-tisztségviselőkre hivatkozva azt írta: a valutaalapnak nincsenek olyan elvárásai, hogy Magyarország megszorító intézkedésekkel tovább terhelje a háztartásokat.
http://blogs.wsj.com/emergingeurope/2012/10/09/we-wont-yield-to-imf-hungary-says-in-ad-campaign/?KEYWORDS=Hungary

A jobboldalhoz közel álló román sajtó (Evenimentul Zilei, Adevarul, Romania Libera) tényszerűen, míg a Szociál-liberális Szövetség (USL) kormányát támogató Jurnalul National kritikus kommentárok kíséretében számolt be szerdán arról, hogy Orbán Viktor aggodalmát fejezte ki a Magyar Állandó Értekezleten (Máért) egy esetleges romániai nacionalista fordulat miatt.

A Jurnalul National Orbán Viktor az USL-t támadja című cikkében úgy értékeli, hogy a magyar miniszterelnök "továbbra is beavatkozik a román belpolitikába". Ezzel Orbán Viktor semmibe veszi Titus Corlatean román külügyminiszter felkérését, aki múlt heti hivatalos budapesti látogatásán azt kérte a magyar politikusoktól: ne "rontsák" a romániai választási kampányt etnikai feszültségek szítására alkalmas témákkal - írta az újság.

Az USL-kormánnyal és ellenzékével egyaránt kritikus Gandul című lap az MTI-ből átvett tényszerű beszámolónak azt a címet adta, hogy A Máért következtetése: az autonómia az egyetlen megoldás, a cikket pedig egy archív fotóval illusztrálja, amelyen magyar szélsőjobboldali tüntetők fekete egyenruhában Székelyföld nem Románia feliratú plakáttal vonulnak egy korábbi kolozsvári, március 15-ei ünnepségen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását