2024. április 29. - Péter

Katasztrófa fenyegeti a francia idegenforgalmat?

A francia szállodások és étterem-tulajdonosok szerint az ország idegenforgalmi iparát "katasztrófa fenyegeti", ha nem teszik lehetővé a munkavállalás törvényesítését azoknak az illegális bevándorlóknak a számára, akik ma jelentős szerepet töltenek be a sz
2008. április 23. szerda 10:32 - Hírextra
A múlt héten több mint ötszáz különböző helyen dolgozó illegális bevándorló lépett sztrájkba azzal a követeléssel, hogy a kormány enyhítsen azoknak a törvényeknek a szigorán, amelyek akkor is megakadályozzák a franciaországi letelepedésüket, ha van állandó munkahelyük.

A maga nemében példátlan sztrájkot több szakszervezet is támogatta, kifejtve, hogy mintegy 150 különböző szakmában szükség van a külföldi munkaerőre, mert franciák nem akadnak a feladatra. Különösen igaz ez az idegenforgalomban az olyan rosszul fizetett munkáknál, mint a tányérmosás és a takarítás.

"Ha ezeknek az embereknek a helyzetét nem törvényesítik, el kell bocsátanunk őket és ez totális káoszhoz fog vezetni a párizsi éttermekben" - jelentette ki André Daguin, a francia szállodások szövetségének vezetője. Az üzletember szerint a kormánynak akár 50-100 ezer bevándorló számára is biztosítani kellene letelepedési engedélyt, mert ha ez elmarad, "a turizmus egy része meghal".
"Legalizálnunk kell azoknak a nekünk dolgozó embereknek a helyzetét, akik befizetik az adót és a társadalombiztosítási járulékot, akik jól végzik munkájukat, soha nem támadtak meg senkit és normális életet élnek" - tette hozzá az RTL rádiónak nyilatkozva.

Az ellenzéki szocialista párt és különböző emberjogi csoportok ugyancsak arra szólították fel a kormányt, hogy tanúsítson rugalmas magatartást a munkavállalási engedélyek tekintetében.
Nicolas Sarkozy elnök, akit tavaly választottak meg, kemény fellépést helyezett kilátásba az illegális bevándorlókkal szemben és a hatóságot a megfelelő papírokkal nem rendelkező illegális bevándorlók azonnali kiutasítására szólította fel. A munkaadókat is felszólították: győződjenek meg arról, hogy alkalmazottaik rendelkeznek-e a szükséges okmányokkal. Ezzel a munkaadók feladatává tették a hamis okmányok kiszűrését, ami egyes vállalkozókat már alkalmazottaik elbocsátására kényszeritett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását