2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vége az analóg tévének

A barcsi analóg M1 átjátszó adó október végi lekapcsolásával kezdődik az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolása, amely várhatóan a jövő év végén fejeződik be - mondta Piller András, az Antenna Hungária (AH) vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
2012. október 3. szerda 14:07 - HírExtra
Hozzátette, az ingyenes földfelszíni digitális adás, a MinDig TV felhasználóinak a száma a jövő év elejére várhatóan 150 ezerrel nő, és megközelíti majd a félmilliót.

Tóth András kommunikációs vezető elmondta, a digitális átállásra mintegy 25 milliárd forintot fordítanak öt-hat év alatt, a folyamat 2008-ban kezdődött.

A MinDig TV gyakorlatilag országos lefedettségű, hasonlóan a megszűnő analóg adáshoz, viszont nem 3, hanem 7 csatornát tartalmaz. Az ország egyes részein viszont csak tetőantennával lehet venni, de folyamatosan nő a szobaantennával is fogható területek aránya.

Ezzel szemben a fizetős, MinDig TV Extra lefedettsége csak közel 90 százalékos, jelenleg. Az AH folyamatosan növeli az előfizetők számát, amely jelenleg 75 ezer, de az év végére elérheti a 100 ezret.

Az analóg adók lekapcsolásával felszabaduló frekvenciák egyéb szolgáltatásokra használhatók fel.
A tájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg a digitális vételhez szükséges legolcsóbb dekóder 8 ezer forint, míg a fizetős vételre is alkalmas 12-13 ezer forintba kerül. Karácsonyra akciók várhatók.

A digitális rádiózás viszont csak akkor terjed el, ha a készülékek ára a mai több tízezer forintról drasztikusan csökken. A digitális rádió adásra nincs kötelező átállási határidő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását