2024. március 29. - Auguszta

Orbán elismerte: tudta mi lehet a kiadatásból

A miniszterelnök mondta ki a döntést az azeri kiadatási ügyben, amelyben - Orbán Viktor szavai szerint - semmi olyan nem történt a magyar kormány döntése után, amellyel előtte ne számoltak volna.
2012. szeptember 11. kedd 14:07 - HírExtra
A kormányfőt azzal kapcsolatban kérdezték újságírók egy keddi budapesti sajtótájékoztatón, hogy az Origo hírportál cikke szerint éles vita alakult ki a Fidesz múlt heti elnökségi ülésén az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt. A portál információi szerint Orbán Viktor elismerte, hogy ő adta ki az utasítást Ramil Safarov kiadására, noha tisztában volt vele, hogy előbb-utóbb szabadon engedik.

A pártelnök-miniszterelnök a tájékoztatón azt mondta: a Fidesz elnöksége az azeri kiadatás kérdésében nem foglalt állást, a döntés kormányzati szinten született meg. Minden érintett tárca elmondta a véleményét, majd megszületett a döntés, amelyet "természetesen - mint mindig - a miniszterelnök mond ki", most is így történt - részletezte Orbán Viktor.

Közölte: a Külügyminisztérium pontosan jelezte előre, milyen típusú következményei lesznek egyik vagy másik döntésnek. "Semmi nem történt a döntésünk után, amivel ne számoltunk volna előtte" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását