2024. április 29. - Péter

Összefogást kér az MDF a Magyar Gárda ellen

Az MDF arra kéri a pártokat, fogjanak össze annak érdekében, hogy minden településen határozatban nyilvánítsák nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát és társszervezeteit - ezt Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke írta szerdán az MTI-hez eljuttatott k
2007. december 19. szerda 12:07 - Hírextra

A Magyar Demokrata Fórum felkérte Mohácsi Viktória liberális EP-képviselőt, csatlakozzon kezdeményezésükhöz, és szólítsa fel pártja önkormányzati képviselőit, "minden településen álljanak az ügy mellé, és szavazatukkal támogassák a nyugalom érdekében tett erőfeszítéseinket" - olvasható a kommünikében.

Az MDF szerint "az agresszív szélsőségek elleni küzdelemmel nem szabad a bírósági döntésre várni, a békés többségnek helyi szinten kell a kirekesztő, megfélemlítő és szélsőséges tevékenységek ellen fellépni".

Dávid Ibolya hangsúlyozta, európai konzervatív értékeket valló pártként a Magyar Demokrata Fórum a leghatározottabb fellépést tartja elfogadhatónak és követendőnek a Magyar Gárda által folytatott szélsőséges, kirekesztő és félelemkeltő akciók ellenében.

Demokratikus összefogással, határozott döntésekkel ki lehet szorítani a szélsőséges szervezeteket az utcákról - vélekedett a pártelnök, aki felhívta az önkormányzatok figyelmét arra, hogy Szegeden a helyi MDF kezdeményezésére az országban elsőként nyilvánították nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát.

A Magyar Demokrata Fórum bízik abban, hogy további települések is csatlakoznak a felhíváshoz, "melynek révén Magyarország egyértelműen azt üzeni: nem kér a gyűlöletből, a kirekesztésből és a megfélemlítésből, nem kér a Magyar Gárdából" - folytatta Dávid Ibolya.

Kitért arra is, hogy a szélsőségek elleni helyi fellépés eredményességét mostanra más pártok is felismerték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását