2024. április 29. - Péter
Az LMP országgyűlési képviselője úgy érzi, mintha gyomron vágták volna, mikor megtudta, hogy a 16. kerületben egy közel száz éve működő sportpályát a Fideszes vezetésű önkormányzat fel kíván parcellázni.
2012. április 6. péntek 06:24 - HírExtra
Ezt az ellenzéki politikus csütörtök délután a helyszínen, a budapesti Sashalmon jelentette ki, ahol a Lehet más a Politika sajtótájékoztató keretében kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy a helyiek szeretett sportpályáját a Fideszes többségű önkormányzat egy szerdai döntés nyomán eladásra ítélte.  Kukorelly szerint nemzetellenes cselekedet a döntés, ami ellen minden létező erővel fel kell lépni.



„Az itt élők nagy többsége nem akarja, hogy bezárják a pályát” – tette hozzá Szabó Barbara, az LMP önkormányzati képviselője. A politikus bemutatott egy 230 aláírásból álló petíciót – amit a pálya közvetlen környezetében élő lakóktól gyűjtöttek be – miszerint ők nem szeretnék, ha megszűnne a környéken a fiatalok sportolási lehetősége.

A 91 éves sportpályát Kovács Péter Fideszes polgármester március 7-i előterjesztése nyomán kívánják átminősíteni, felparcellázni és értékesíteni arra hivatkozva, hogy a sportolás zavarja a környékbeli lakókat, hogy nem éri meg pénzt rákölteni, és hogy kevés a parkolóhely.

Az LMP szerint a polgármester mindenféle lakossági egyeztetés nélkül döntött a felparcellázás mellett, és nem veszi figyelembe a helyiek véleményét és érdekeit. Az eljárás ráadásul feltűnően gyorsan ment végbe. A márciusi ülésen történt bejelentés után a következő – április 4-i – ülésen már döntött is az ügyben a kétharmados többségű testület.

A polgármester érvei

Kovács Péter szerint semmi nem igaz abból, amit az LMP az ügyben mond. A kerület első emberének érvelése, hogy a bezárásból befolyó összegből (és a Magyar Labdarugó Szövetségtől nyert 60 milliós pályázati forrásból) két másik, műfüves pályát építenek, összesen 300 millió forintból. A polgármester úgy véli jobb, ha egy pályából két másik lesz – tegyük hozzá két olyan helyszínen ahol jelenleg is sportpályák vannak, így valójában kevesebb helyszín marad a sportolni vágyóknak.

  A 91 éve még a falu szélén álló pályát jelenleg családi házak fogják körbe. A pályának folyamatos a kihasználtsága: a kerület apraja-nagyja oda jár focizni, kosárlabdázni, teniszezni, ott edzenek sportegyesületek utánpótlás csapatai, használják az iskolák, a pálya bajnokságoknak, rendezvényeknek ad otthont, ugyanakkor a környék családjai, a közeli lakótelepen élő gyerekek is gyakran igénybe veszik. Jelenleg három klub 14 csapata jár ide, közel háromszázan használják rendszeresen.

A pálya sorsa a jelenlegi stádiumban eldőlni látszik: lakóházak kerülnek a helyére. A kérdés azonban, mely ott motoszkálhat mindenki fejében, hogy miért jobb egy jól működő, szeretett, és a kerület több generációját kiszolgált és jelenleg is szolgáló sportcentrumot máshová telepíteni? Kinek és mennyi haszna lesz ebből?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2012. április 12. 10:40
És ki kapta a 30%-os üzletszerzői jutalékot?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását