2024. március 29. - Auguszta

Taxizás: Vitézy tisztulást vár

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint több feltételnek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy bevezethető legyen a budapesti a taxiszolgáltatásban az egységes tarifarendszer.
2012. április 3. kedd 10:29 - HírExtra
Metál Zoltánnak

A BKK vezetője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy a Napi Gazdaság azt írta Metál Zoltánra, az Országos Taxis Szövetség elnökére hivatkozva: a főváros csütörtökön ismerteti a taxis érdekképviseletek vezetőivel az ágazattal kapcsolatos stratégiát. Információik szerint a szakma a mostani nappali maximumon rögzített kilométerdíjat kívánja elérni, a szigorúbb ellenőrzésektől és feltételektől pedig a piac tisztulását várják.

Legyen egységes

Vitézy Dávid ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta, ahhoz, hogy az egységes árakat be lehessen vezetni, először Budapestnek törvényben kell megadni a jogot arra, hogy rendeletet alkothasson a taxiközlekedés szabályozására, az autók életkorára, környezetvédelmi besorolására, méretére, formatervére vonatkozóan.

Ezt követően a fővárosnak olyan új szabályozást kell elfogadnia, amelyben szigorítják a budapesti taxikkal szembeni műszaki (jármű életkor és méret), környezetvédelmi elvárásokat, egyúttal egységes arculatot adnak a taxiknak. Ennek teljes körű bevezetése több évet vesz igénybe - tette hozzá.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását