2024. június 16. - Jusztin

MSZP: elkésett a kormány

Az MSZP szerint a kormány későn kezdte kidolgozni a bérkompenzáció lehetőségét, ráadásul az erre szánt összeg nem lesz elegendő arra, hogy az adóváltozások miatt rosszul járó munkavállalók többségén segítsen.
2012. március 3. szombat 16:00 - HírExtra
Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány három hónapos késéssel jött rá, hogy az alkalmazottak nagyobb részének idén tovább csökkent a reáljövedelme. Mint mondta, az Országgyűlés talán márciusban fogadhatja el a kabinet bérkompenzációról szóló javaslatát, amely azonban a munkavállalók döntő többségének nem jelent majd segítségét.

Az ellenzéki politikus kifogásolta például, hogy a kormány nem szán elegendő forrást a bérkompenzációra, így abból kimaradnak az alkalmazottak többségét foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások.

Burány Sándor emellett pártja nevében ismételten adópolitikai változtatásokat sürgetett, kiemelve, hogy a "felső tízezernek" kedvező adórendszer helyett olyan igazságos terhekre lenne szükség, amely képes gazdasági keresletet és növekedést előidézni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását